b l o g

a blog elérhetősége:

legyjobbmindhalalig.blog.hu

BOCSÁSS MEG!
A megbocsátás és elengedés haszna

Mindannyian hordozunk magunkkal terheket. Sérülések, bántódások, fájdalmak, amelyek az évek során valahol ránk ragadtak, és azóta sem tudjuk levakarni magunkról őket. Némelyek olyan régen estek meg, hogy nem is vagyunk tudatában, még mindig benne vannak valamelyik zsebünkben. Nem szeretném elbagatelizálni a témát, mert léteznek valóban súlyos törések, melyek befoltozásához szakember segítségére van szükség. De kicsit könnyíthetünk a helyzetünkön azzal, ha a hétköznapibb kellemetlenségeket azonnal kezelni tudjuk, és nem növeljük tovább a nyűgjeinket.

http://legyjobbmindhalalig.blog.hu/2016/08/29/bocsass_meg_543#more11660750

A VITÁK HATÉKONY ELKERÜLÉSE
Mert senkinek sincs mindig igaza... még a vevőnek sem

Talán csak a Monty Python nagyszerű és méltán híres "Vita szoba" jelentében van értéke a vitatkozásnak. Dale Carnegie szerint, bármely vitának csak egyetlen módon tudjuk hasznát venni, ha elkerüljük. Mégis napról napra kerülünk olyan helyzetbe, amikor bölcsebbek lennénk, ha befognánk a szánkat, mégsem tesszük. Pedig senkinek sem lehet mindig igaza.

http://legyjobbmindhalalig.blog.hu/2016/08/25/vitak_hatekony_elkerulese#more11652700

"ÉN OTT SEM VOLTAM!"
avagy a felelősség vállalása

"Nem én voltam!" "Ő kezdte!" "Nem tehetek róla." Ezeket a mondatokat már gyerekfejjel hamar elsajátítjuk, amikor feszegetjük a határokat. Tudjuk nem szabad, de csak azért is bepróbálkozunk. Aztán amikor összetörik, leomlik, eltűnik, kipukkad, elszakad, kiesik, akkor nézünk ártatlanul; "én hozzá sem értem."

http://legyjobbmindhalalig.blog.hu/2016/08/21/en_ott_sem_voltam_felelosseg#more11069676

A DOBOZON KÍVÜL
változás

Félünk tőle, mint a tűztől. Vagy még annál is jobban, mert a tűz jellemét ismerjük, de ennek a fogalomnak a mibenlétét nem. Titokzatos és megfoghatatlan. Kiismerhetetlen és éppen ezért veszélyes. Mégis, a világ nem működik nélküle. Mindent meghatároz, mindenre rányomja a bélyegét, és mindent irányít. Teljes jogú hatalommal rendelkezik. Vajon jogosan tartunk tőle? Megalapozottan kerüljük nagy ívben?

http://legyjobbmindhalalig.blog.hu/2016/08/17/a_dobozon_kivul#more10421636

KI VEZET?
A példa ragadós

Gyakran vezető alatt valamilyen irányítóra gondolunk, egy főnökre, edzőre, aki megmondja, mit, hogyan csináljunk. Olyan tevékenységként aposztrofáljuk, amely kevesek kiváltsága. Utat mutatni, irányítani valamit vagy valakit felelősség. Azonban John C. Maxwell vezetési tanácsadó, előadó és író szerint a vezetés nem jelent mást, mint hatással lenni másokra.

http://legyjobbmindhalalig.blog.hu/2016/08/13/ki_vezet_240#more10408834

A SPORT ERÉNYE:

fegyelmezettség

Elkezdődtek a riói nyári olimpiai játékok, az egész világ sportlázban ég. Csodáljuk a végső határaikat feszegető olimpikonokat, az emberfeletti erőfeszítéseket és a kiemelkedő teljesítményeket. Kitartó munka éveken át, amelynek a végén századmásodpercek döntenek a csillogó érmek sorsáról. Mit tanulhatunk az atlétáktól és az ő elszánt hozzáállásukból? Hasznosíthatjuk-e hétköznapjainkban a tudásukat?

http://legyjobbmindhalalig.blog.hu/2016/08/09/a_sport_erenye_fegyelmezettseg#more10033888

Még több poszt:
legyjobbmindhalalig.blog.hu