b a l a n c e    e n e r g i a m e n e d z s m e n t

Hová tűnik az energiánk?

Az energiaválság korunk globális méretű problémája. Ám az energia, vagy annak hiánya, személyes szinten is megmutatkozik. Bizonyára tapasztaltuk már, hogy mennyire ingadozó az energiaszintünk. Olykor már ébredéskor tele vagyunk energiával és csak a nap végére fáradunk el, máskor felkelni is alig van erőnk. Talán jóval fáradtabbak vagyunk, mint azt az elvégzett munkáink indokolnák. Talán nem marad erőnk a nap végére, hogy fontos dolgokat elvégezzünk. Talán nem teszünk meg olyasmiket, amiket szeretnénk megtenni. Milyen jó lenne, ha kiegyensúlyozottabban használhatnánk ki az erőforrásainkat! Az elegendő energia bennünk van, csak fel kell szabadítanunk, és a megfelelő mennyiségben és helyen kell felhasználnunk.

Miért a Balance Energiamenedzsment?

Bárkivel megesik, hogy elpazarolja az idejét vagy energiáját. Egy részletes feltárás azonnali segítséget jelent, hogy a helyes irányba állhasson. Ezért elsőként fel kell mérni az aktuális energiaállapotot. Az Energiamenedzsment célja, hogy megtalálja az ingadozó vagy alacsony energiaszint okát, majd megoldást nyújtson az egyensúlyba hozásra. Ezt azzal éri el, hogy rendszer szinten nézi meg az illető külső és belső világát, a rá ható tényezőket. Az alkalmazott szisztéma lehetővé teszi a letisztult és részletes feltérképezést, amely kiváltja az első személyes alkalmak kezdeti lépéseit, miközben a folyamat középpontjába az embert, az ügyfelet helyezi. A módszer idő és költséghatékonyan működik, hiszen több coaching ülést megtakaríthatunk vele.

Milyen területeket térképez fel?

A mindennapi tetteink, viselkedéseink rámutatnak az energiaállapotunkra. A leghétköznapibb cselekedeteink is hatással vannak az energiaszintünkre. Egy felméréssel azonosíthatjuk az ellentmondásokat, ráébredhetünk tagadásainkra, azaz realizálhatjuk a valóságunkat. Tizenkét energiaterület vizsgálatával pontosan felismerhetők életünk azon területei, amelyek egyensúlyban vannak, amelyekre több energiát kellene fordítanunk és azok, amelyekre kevesebbet. Ezek a terület a következők: elfogadás, megértés, kapcsolat, birtoklás, elkötelezettség, figyelem, szenvedély, erőnlét, értékteremtés, döntés, támogatás, megvalósítás.

Hogyan történik a feltárás?

Egy kilencven állításból álló felmérés kitöltésével. Az ügyfél életvitelével kapcsolatos figyelmes és őszinte válaszok biztosítják a kiindulópontot. Ehhez mindössze 20-30 zavartalan percre van szükség, amely idő alatt az ügyfél maximálisan magára tud fókuszálni. Az eredmény részrehajlástól mentes, gépi sablon segítségével történik. Az elemzés 20 oldalas írásos riport formájában készül el, és az értelmezést megkönnyítő, látványos táblázatokat, ábrákat és grafikonokat tartalmaz. Természetesen a kiértékelésben személyes szakértői támogatás is igénybe vehető. A 60 perces nyitó alkalmon közösen áttekintjük és feldolgozzuk az ügyfél energiagazdálkodását és a benne rejlő potenciált. Amennyiben a kliens tovább kíván foglalkozni a kérdéses területekkel, akkor szakértőként biztosítom ehhez a rendszeres coaching üléseket, valamit segédanyagokat és eszközöket is. Az ülések időtartama alkalmanként 60 perc és átlagosan 5-10 találkozóra van szükség az induló helyzet rendezéséhez.

Kinek ajánlott?

Már az is hatalmas előrelépés, ha megismerjük az aktuális élethelyzetünket. Miért vagyunk enerváltak? Miért fogy el az erőnk és lelkesedésünk? Miért nem haladunk úgy, ahogy szeretnénk? Életünk mely területén van szükség kevesebb vagy nagyobb erőfeszítésre? Minden probléma megoldása azzal kezdődik, hogy felismerjük valódiságát, mibenlétét, hátterét. Magánszemélyek és cégek is egyaránt megtalálhatják a számításaikat a Balance Energiamenedzsment által nyújtott egyensúlyteremtő programban.

Mennyibe kerül? 

A felmérés ára: 18 000 Ft.
Ez tartalmazza a tesztet, a kiértékelését, a 20 oldalas riport megküldését PDF formátumban, illetve egy órányi szakértői konzultációt. A teszt kitöltéséhez illetve a konzultációhoz szükség van internetelérhetőségre.
A feltérképezést követően lehetséges dolgozni a helyzet megoldásán, ehhez további coaching ülésekre van szükség. Az ülések ára: 15 000 Ft/alkalom. (1 alkalom 60 perces ülést foglal magába.)

Rengeteg energiát pazarolunk el. És rengeteget nem vagy rosszul használunk fel. Egy pici korrekcióval óriási pozitív változásokat eredményezhetsz az életedben. Jobb közérzet, több siker, nagyobb eredmények, örömtelibb hétköznapok. Miért ne használnád te is hatékonyabban az energiáidat? Töltsd ki a felmérést már ma!

Ha érdeklik további információk a Balance Energiamenedzsmenttel kapcsolatban, akkor ajánlom figyelmébe a hivatalos weboldalt, a balanceems.com-ot valamint a Magyar Coachszemlében megjelent cikket, amelynek szerzője a módszer alapítója és fejlesztője, Dr. Orbán Géza. A cikket alább letöltheti.