g y e r m e k n e v e l é s

Gary Champan, Ross Campbell
Az 5 szeretetnyelv: Gyerekekre hangolva - Szeresd úgy, hogy érezze!

Szülőnek lenni nagy felelősség. Főként, mert nem lehet előre lediplomázni belőle, nem lehet eléggé rákészülni. Ez a könyv nagyszerű segítséget nyújt abban, hogy némi szeretettel milyen sokat érhetünk el a gyermekünknél, a gyermekünkkel.

Ajánlom: Gyakorló szülőknek, nagyszülőknek és leendő szülőknek.


Angelika Bartram - Jan-Uwe Rogge
Beszélj úgy a gyerekkel, hogy meghallgasson és hallgasd őt úgy, hogy beavasson

Egyáltalán nem mindegy, hogyan szólunk a gyermekünkhöz. A hangsúly, a mondanivaló, a szóhasználat. Kiváló, és sok esetben megmosolyogtató, teljesen hétköznapi párbeszédek példáin keresztül láthatunk bele a kis porontyokkal folytatott beszélgetésekbe. Hol rontjuk el, és miként változtathatunk, hogy a végkicsengés mindenki számára pozitív legyen. Nem csupán úgy, hogy a szülő eléri, amit akar, hanem hogy közben, szülő és gyermek egymásra is hangolódjon.

Ajánlom: Azoknak, akik szeretnék megérteni a gyereküket, és szeretnék, ha a gyerek is megértené őket, és ezzel egy szorosabb és bizalmibb kapcsolat jönne létre kettejük között.


Alfie Kohn
Szülők feltétel nélkül

Az elismert gyermeknevelési szakértő, aki ellenzi a klasszikus büntetésen és jutalmazáson alapuló nevelést, teljes mellszélességgel kiáll a feltétel nélküli szeretet mellett. Könyvében bemutatja, hogy ami kényelmes a szülőnek, egy mindig az elvárásoknak megfelelően viselkedő és teljesítő gyerek, az nem biztos, hogy a gyermeknek is a hasznára válik. Belső szorongásokon, feszültségeken keresztül vezet az út, amikor a szülő kizárólag feltételeket szab, fegyelmez, elvár.

Ajánlom: Azoknak, akik szeretnének közelebb kerülni a gyermekükhöz, és biztosítani számukra a lelkileg kiegyensúlyozott felnőtté válást.