k o m m u n i k á c i ó

Allan Pease, Alan Garner
Szó-beszéd - A társalgás művészete

Rövid, frappáns könyvecske, amely a hétköznapi kommunikációban való eligazodáshoz nagy támogatást nyújt. Lehetőségünk lesz általa jobban megérteni mit is mondanak a körülöttünk élők. Akkor is, ha a kiejtett szavaik mögött teljesen más jelentés bújik meg.

Ajánlom: Azoknak, akiknek a beszéd a kenyerük, illetve, akik szeretnek olvasni a sorok között, szeretik kiismerni embertársaikat.


Emma Sargent, Tim Fearon
Hogyan beszélgessünk bármely szituációban?

Másokkal találkozni és szóba elegyedni sokaknak feszélyező. A társasági bizonytalanságon segítenek a könyvben található gondolatok, példák, szituációk. A kommunikációs képességeink javításával, igényesebb kapcsolatokat építhetünk, és a meglévőket is gondosabban ápolhatjuk. Alapjaiban megvan bennünk a képesség, hogy jobb társalkodók legyünk, csupán a megfelelő útmutatásokra van szükség.

Ajánlom: Azoknak, akik szeretnének jó fellépéssel magabiztosan beszélgetést kezdeményezni és lebonyolítani.


Kio Stark
Idegenek, ha találkoznak - Hogyan hatnak ránk az ismeretlen emberek?

Mindaddig idegen valaki a számunkra, amíg meg nem szólítjuk. Kapcsolódni az emberekhez izgalmas és felemelő. Erre próbál lelkesen rámutatni az író, aki sportot űz abból, hogy ismeretlen emberekkel kezdeményez társalgásokat. Az élményeit, a tapasztalatait és a meglátásait gyűjti csokorba ez a kis alakú könyv. Ne tévesszen meg senkit, a mérete ellenére hatalmas lelke van a műnek.

Ajánlom: Azoknak, akik ódzkodnak az idegenek megszólításától. Talán kicsit más szemmel néznek majd rájuk ezután. Tekintsd meg a szerző TED előadását is.