c o a c h i n g

A coaching olyan, mintha egy túravezetővel indulnánk kirándulásra. A felszerelésünkért mi felelünk, a hátizsákunkat is mi fogjuk cipelni, és nem megy fel helyettünk senki a csúcsra. Nekünk kell megtenni az utat. De nem egyedül, hanem tapasztalt iránymutatással, a meredekebb emelkedőkön biztatással. A vezetőnk átsegít a nehezebb terepeken, de a kitartásunk és az erőnk nélkülözhetetlen a kalandhoz. Így válik a mi dicsőségünkké a hegy megmászása és élvezetesebbé a hegytetőről nyíló kilátás.

Mikor és kinek ajánlott?

Jókora nyomás nehezedik ránk gyors és változó világunkban. Folyamatosan újabb és újabb behatások érnek és lehet, hogy még az előzőkkel sem birkóztunk meg. Megakadunk, miközben a terheink és a felénk támasztott elvárások egyre nőnek. Ilyenkor jól jön némi segítség. A súlyt ugyan senki válláról nem lehet levenni, de gyakorlatias és használható megoldásokat találni lehetséges. Akik nyitottak a változásra, hajlandók fejlődni, tenni magukért, azoknak egy független támogató, egy coach, nagy hasznára válik.

Milyen területeken nyújthat segítséget?

 • Kapcsolataink minőségének emelésében
 • Párkapcsolati nehézségek leküzdésében, a párkapcsolat harmonizálásában
 • A környezetünkben élőkkel - legyen az munkahelyi vagy családi szféra - való kommunikációnk javításában
 • Konkrét konfliktusunk vagy alapjaiban a konfliktusaink hatékonyabb rendezésében
 • Célok felállításában, felfrissítésében
 • Az elveszett lelkesedés megtalálásában, a kiégés szindróma legyőzésében
 • Egy jobb időbeosztás kifejlesztésében
 • Az életszerepeink összehangolásában
 • Új és eredményesebb problémamegoldások kialakításában
 • A stresszkezelés javításában
 • Az alkalmazkodóképesség fejlesztésében, új nézőpontok kialakításában
 • A kreativitás növelésében

Így kezdődik

Egy első díjmentes találkozó vagy egyeztetés során tisztázzuk milyen témával kíván foglalkozni az ügyfél, illetve, hogy mit is jelent és hogyan zajlik pontosan a coaching folyamata. Ekkor állapodunk meg a helyszín kérdésében, a várható időbeli szükségletben. Elkészítjük a coaching szerződést, amely nem jogi erejű megállapodás, hanem megerősíti a megbeszélteket, közös elköteleződést vállalva a helyzet megoldására.

A folytatás

A személyes találkozók során, a konkrét helyzetfeltárást követően, az ügyfél célja azonosítása után, együttesen határozzuk meg a megvalósításhoz szükséges gyakorlati akciótervet. Az ülések időtartama 60 perc alkalmanként. Ülésről ülésre elemezzük az elért részeredményeket és ezek függvényében alkalmazunk coaching eszközöket, hajtunk végre módosításokat a tervezeten, a további egyéni fejlődés végett. Általában 6-8 ülés elegendő a felvetett helyzet sikeres rendezéséhez. Ez elég ahhoz is, hogy az elsajátított technikák beépüljenek az ügyfél mindennapjaiba, és hasonló nehézséggel a későbbiekben önállóan is megbirkózzon.

A nehézség

Különleges élményt nyújt a felismerés, hogy a megoldás mennyire egyedi és mennyire része az adott problémának, illetve személynek. Nem az én fejemben lévő jártasság határozza meg, hanem az ügyfél hozza magával. A dolgunk pedig az, hogy közösen kiszabadítsuk a zárkájából azokat a gondolatokat, amelyek feloldják az elakadást. Természetesen ez gyakran kemény munkával jár, önmagunk megismerését, a korlátaink felfedezését és meghaladását jelenti.

Kényelmes alternatíva

Lehetőség van Skype-on keresztüli coachingra is. Sokak szoros elfoglaltságai gátolják a rendszeres személyes találkozók megtartását. Ezért kényelmesebb és elérhetőbb számukra egy ilyen rugalmas opció. Természetesen ebben az esetben is erősen javallott nyugodt és zavartalan környezetet biztosítani a konzultáció idejére.

Nem tanácsadó, mentor, tréner, terapeuta

A találkozások során nem adok tanácsot, nem mentorálok. Az ügyfelet egyenrangú partnernek tekintem. Meg vagyok győződve róla, hogy a kihívásaira a legmegfelelőbb megoldásokat ő maga találja meg, saját magában. A közös feladatunk, ezek tudatosítása, szándékos előmozdítása, felfedezése, fejlesztése.

Amiben hiszek

Elsődlegesnek az embert tekintem. Ügyelek rá, hogy a folyamat közepette az ügyfél a számára megfelelő tempóban és az igényei maximális figyelembevétele mellett történjenek az ülések. Kizárólag olyan eszközök támogatásával, amelyek hozzájárulnak az előmeneteléhez és fejlődéséhez. Munkám tekintetében az IAC etikai kódexét tekintem mérvadónak.


További információkért készséggel állok rendelkezésére az elérhetőségeimen.
Az árak tekintetében itt talál további információkat.