r ó l a m

Köszöntöm a kedves oldalra látogatót!

Kora éveimtől vonzódtam az olyan kreatív dolgok iránt, mint a rajzolás és az írás. Rajongtam a jó történetekért, a képregényekért, a könyvekért és magam is igyekeztem hasonlókat gyártani a saját szórakoztatásomra. Miután felfedeztem a filmek világát, az annyira magával ragadott, hogy egy szabadegyetemen elvégeztem egy forgatókönyvírói kurzust és részt vettem néhány független rövidfilm elkészítésében.

Az önképzés iránti szeretetem és elkötelezettségem a közvetlen értékesítés környezetéből hozom magammal. Itt felfigyeltem rá, hogy érvényesülésünk lényeges eleme az emberekkel való jobb bánásmód kialakítása. Az egyik legfontosabb, amit megtanultam, hogy szükségünk van a folyamatos fejlődésre, az élethosszig tartó tanulásra, és ehhez egy befogadó és nyitott elmére.

A bővülő ismereteimet a nyomdai szolgáltatás területen lévő munkámban is kamatoztattam. Ennek a megrendelők is a haszonélvezői lettek, a velük való kapcsolattartás, ügyfélkezelés, problémamegoldás az egyik erősségem lett. Ahogy hatékonnyá váltam az elektronikus és hivatalos levelezések lebonyolításában is.

2016-ban indítottam el a legyjobbmindhalalig.blog.hu oldalt, ahova a mai napig folyamatosan írok cikkeket. Az elmúlt 7 évben több, mint 560 bejegyzést készítettem, amelyeket 1 milliónál is többen láttak. Ezen posztok közel 80%-át a Blog.hu beválogatta, beválogatja az oldalán kiemelt írások közé. Ez alapján úgy vélem, sikerült fontos témákat értékkel felruházva, színvonalasan érinteni. Idővel a blog cikkeit, tematika alapján rendezve, párhuzamosan itt a laller.eu oldalon is megjelentettem. 2023-ban pedig megjelent egy tematikus válogatás az oldal 100 kiemelt cikkéből könyv formában is.

Amikor a coaching mellett döntöttem, a fő szándékom az volt, hogy a közel két évtizedes önfejlesztő tanulmányaimnak hivatalos keretet biztosítsak, és mások épülését szolgálhassam. Tanulmányaimhoz azért választottam a Pro Bona - Coaching & Training Centert, mert a személyes látogatás alkalmával közvetlen hangnemet és gondos figyelmet tapasztaltam. Ritka értékes hitvallás az, ahol maga az ember a fontos. Jó döntés volt, nagyszerű oktatóktól tanulhattam, és izgalmas gyakorlati szituációkon keresztül gyarapodhattam. A képzés közben az IAC Hungarian Chapter tagjává váltam.

2021 és 2022-ben egy új coaching irányzattal ismerkedtem meg behatóbban, amely módszer a legelfoglaltabb embereknek is maximális támogatást nyújt. A Balance Energiamenedzsment időt és költséget megtakarítva a legoptimálisabb képet állítja fel az ügyfél jelen helyzetéről, aki a képalkotást követően szakavatott segítséggel és számtalan eszköz igénybevételével léphet a változás útjára. Az eljárás 12 életünket meghatározó energiaterületet vizsgál meg, majd gyakorlatias módon alakítja ki köztük az egyensúlyt. Saját magamon is megtapasztaltam a módszer eredményességét, amelyet ma már szakértőként képviselek.

Továbbra is rendületlen híve vagyok a személyes fejlődésnek. Célom, hogy a lehető legtöbbet hasznosítsak magam is a hétköznapokban az általam megismert és képviselt elvekből, módszerekből, ezzel is jó példát mutatva. Nem törekszem a tökéletesre, mert minden hiba egyben lehetőség arra, hogy legközelebb jobban csináljam. Amennyiben Ön sem a tökélyre hajt, de felelősséget érez önmagáért, és szeretne egy kicsit jobbá válni az élete rendezésében, akkor keressen bizalommal.

Braun Lajos
Balance EMS coach, life és business coach, blogger


Ha szeretne többet megtudni a coaching folyamatáról, akkor itt talál bővebb információkat.