r ó l a m

Köszöntöm a kedves oldalra látogatót!

A kezdetek. Kora éveimtől megmutatkozott a tehetségem az olyan kreatív dolgok iránt, mint a rajzolás. Adottságom volt hozzá, kitartásom már kevésbé. Ám rajongtam a jó történetekért, a képregényekért, a könyvekért és magam is igyekeztem hasonlókat gyártani a saját szórakoztatásomra. Majd felfedeztem a filmek világát, amely teljesen elvarázsolt. Annyira magával ragadott, hogy egy szabadegyetemen elvégeztem egy forgatókönyvírói kurzust és egy kicsit mozgolódtam is ezen a területen.

A felismerés. Idővel felfigyeltem arra, hogy érvényesülésünk egyik leglényegesebb eleme az emberekkel való bánásmód kialakítása. Akik jobban értettek mások nyelvén, azok nagyobb hatást is tudtak elérni a környezetükben. Ez nem csak kommunikáció, hanem jóval több. Némi emberismeret, pszichológia, marketing, vezetés, irányítás és hasonlók. Ezért érdeklődni kezdtem ezen témák iránt. Elkötelezett olvasással, önképzéssel és gyakorlással egész használható tudás kezdett kibontakozni a fejemben. Jó részt nyomdai szolgáltató területen munkálkodva igyekeztem kamatoztatni az ismereteimet, melyeknek így az ügyfelek is a haszonélvezői lettek. Mondhatom a velük való kapcsolattartás, ügyfélkezelés, problémamegoldás az egyik erősségem lett. Ahogy hatékonnyá váltam az elektronikus és hivatalos levelezések lebonyolításában is.

Az indok. A magam példáján látva ráébredtem, hogy mindez a jártasság bárki számára elérhető és elsajátítható, csupán hozzáállás kérdése. Ezért úgy döntöttem, útjára indítom a blogom, ahol az eddig megszerzett tapasztalataimról készítek bejegyzéseket. Nem a tökélyre és a teljességre törekszem, hanem arra, hogy szolgáljon ez az oldal mintegy érdeklődés felkeltőként, kiindulópontként az elinduláshoz. Személyiségünk fejlődésének alfája legyen, ahonnan kedvünk szerint elindulhatunk és addig juthatunk, amíg csak szeretnénk. Mert kizárólag mi döntjük el, hogy fejlődünk-e, és ha igen merre, meddig, hova. Rajtunk áll, tegyünk valamit a jobb közérzetünkért, és ezzel együtt a környezetünkért is. Egy jobb világ kialakítása velünk kezdődik.

A továbbiak. Az írás bizonyos formákban elkísérte eddigi életem, valószínűleg nem véletlenül. Így maradok ennél a kaptafánál, és mind a magam örömére, mind mások épülésére továbbra is szívesen megosztom azokat a gondolatokat, amelyek foglalkoztatnak és megfogalmazódnak bennem. Bízom benne, amit adok, továbbadok, azt lesznek olyan nyitott emberek, akik hasznosítani tudják majd. Az alfától való elindulásukban.

Kellemes időtöltést a honlapon és mindenkinek sok sikert kívánok a személyes fejlődéséhez!

Braun "Laller" Lajos