p á r k a p c s o l a t,   h á z a s s á g

Gary Champan
A szeretet, mint életforma

A házassági tanácsadó szerző személyes tapasztalatain keresztül mutatja meg, mennyire a döntésen múlik, hogy szeretjük-e a társunkat vagy sem. Ez a kitartó döntés pedig életünkön át megmutatja jótékony vagy éppen kártékony hatását. Bárhol tartunk is most, hozhatunk egy új döntést. Ebben is példamutató könyv.

Ajánlom: Ideális azok számára, akik hosszútávra tervezik a párkapcsolatukat.


Gary Champan
A házasság négy évszaka

Egy párkapcsolat, házasság nem mindig fenékig tejfel. A szeretetnyelvek szakértője nagyszerűen felelteti meg az évszakok váltakozásait és jellemzőit a párkapcsolatokban fellelhető örömökkel, kihívásokkal. Saját praxisából származó példákkal teszi kézzelfoghatóbbá a témát, és elérhetőbbé azt, hogy megválaszthassuk, melyik évszakban szeretnénk a legtöbb időt eltölteni.

Ajánlom: Azok számára, akik már túl vannak párkapcsolatuk első nagy válságán, és szeretnék megtanulni kezelni a viszonyuk hullámhegyeit és völgyeit.


Gary Chapman
Végre egy nyelvet beszélünk - Kommunikáció és intimitás a házasságban

A házasságban (vagy tartós kapcsolatban) élők tudják, hogy idővel lecseng a nagy szenvedély korszaka, és akkor becsenget egy kevésbé lelkesítő korszak. De ez nem jelent boldogtalanságot. Akkor nem, ha megkeressük a probléma kiváltóit, és szeretettel közelítve egymáshoz, közösen megoldásokat keresünk. Az újbóli közelkerüléshez, a mély intimitás megtalálásához jelent segítséget a könyv, amelyet természetesen most is számtalan, a szerző saját praxisából származó valós történet illusztrál.

Ajánlom: Azoknak, akik a házasságban eltöltött több év után is, minél nagyobb és több örömöt szeretnének találni a kapcsolatunkban.


Barbara Pease - Allan Pease
Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért tudnak eligazodni a térképen a nők?

A férfi és női gondolkodásában fellelhető különbségekről olvashatunk, a szerzőpárostól már megszokott közvetlen és humorral átitatott formában. A biológiai sajátosságok mindkét nem gondolkodásmódját meghatározzák, és ez nagyon sok esetben félreértések, viták, veszekedések, sértődések táptalajává válik. Ha megismerjük az eltéréseket, akkor esélyünk van elkerülni a konfliktusok egy részét. Talán nagyobbik részét.

Ajánlom: Azoknak, akik szeretnék jobban megérteni a párjukat és javítani a vele való kommunikációt.


Gary Chapman
A jól működő család 5 jellemzője

Vajon mi beengednénk-e az életünkbe egy idegent, hogy egy évet a családunk tagjaként töltsön és megfigyelhesse a viszonyainkat, viselkedésünket? Mernénk vállalni azt, amit tapasztalni fog? Ezzel a nem mindennapi felütéssel kezdődik a könyv. Hogy aztán kifejthesse, milyen összetett szerepekben kell helytállnunk a családunkban. Párként is, szülőként is figyelünk egymásra, gondoskodunk, szeretünk, példát mutatunk. A könyv gondolkodásra késztet és őszinte válaszokat vár tőlünk a családi életünkkel kapcsolatban. Egyben kiváló munkafüzet is, hiszen arra biztatja az olvasót, hogy próbálja ki a benne foglalt gyakorlatokat, és aztán beszélje meg az otthoniakkal.

Ajánlom: Azoknak, akik hisznek a család társadalomban betöltött fontos szerepében, és ezért dolgoznak is a szeretetteljesebb családi légkör megvalósításán.