A lepedő heves akrobatái

2022.07.07

Örömtelibb szex, az örömtelibb párkapcsolatért

"Gyönyör és gyönyör közt lekottázhatatlan különbség lehet." (Pályi András)

Egy intim téma, amelyről nem igazán szokás és ildomos beszélni. De nagyon is érdemes. Ám, aki szaftos részleteke vár, azt már az elején ki kell ábrándítsam. Nem erről az oldalról közelítjük meg. Nem technikákról és pozitúrákról lesz szó, hanem inkább arról a háttérről, amely segítségünkre van a szexuális együttlétek színvonalának emelésében.

Egészségi állapotunkra gyakorolt hatás. A szexnek számos jótékony hatása van a szervezetünkre az ma már köztudott. Közepesen aktív testmozgásként tekintve rá, fokozza az erőnlétünket és segít a kalóriák égetésében. A rendszeres szexuális élet javítja a pszichénk kiegyensúlyozottságát, erősíti az immunrendszert és csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. Ez csupán néhány azon tényezők közül, amelyek közvetett módon kapcsolatban állnak a nemi életünkkel. Ha jól érezzük magunkat az ágyban, az egészen biztosan a testi és lelki jólétünkön is érződik. Minden okunk megvan még örömtelibbé tenni ezeket a pillanatokat.

Mennyiség vagy minőség. Bár a mennyiség tekintetében teljesen szubjektívek az igények, szakértők szerint hetente két alkalommal ideális szeretkezni a lelkiállapotunk harmóniájának megőrzéséhez. A kapcsolatunknak is jót tesz, ha rendszerességet viszünk az intimitásba. Nem óramű pontossággal megtervezve értem ezt, hogy ha kedd, akkor huncutkodás mindenáron. Inkább ügyeljünk rá, hogy a szoros elfoglaltságok mellett is legyen lehetőségünk egymásba gabalyodni. Olykor egy gyors és vad szexelés sokat segít a felgyülemlett stressz levezetésében. És ha a rendszeresség mellé betársul a minőség is, akkor nem csupán minket, hanem a kapcsolatunkat is feltölti energiával.

A változatosság gyönyörködtet. Adjunk az erotikának és legyünk változatosak, kreatívok. A megszokás, a mindig, mindent ugyanúgy gyakorlata ellaposít és unalmassá tesz. Sokan úgy gondolják, ha lecserélik a partnerüket, akkor meg van oldva a változatosság. De mi van, ha a partner ugyanaz, csak a körülményeken, a környezeten változtatunk. Új helyszín, egy ellazító masszázs, egy vadítóan szexi fehérnemű, egy kis kiegészítő, egy segédeszköz, kinek mi jön be. Merjünk újítók lenni ezen a téren és meglátjuk akár apróbb változtatással is nagyot dobhatunk az élményen.

Elő-előjáték. Terjesszük ki ezt a kört. Ne csak a hagyományos értelmében használjuk. Lehet az előjátéknak is előjátéka. Egy hosszabb, megtervezett, romantikus útvonal. Például randizzunk újra. Mint a korai időkben. Foglaljunk asztalt egy kedvenc helyünkön és rittyentsük ki magunkat. Akarjunk tetszeni a másiknak, akarjuk elcsábítani. De elrejthetünk üzeneteket a könyvében vagy a naptárában is mondjuk post-it-eken, amelyeket napközben váratlanul megtalál. Esetleg erősebb eszközökhöz is folyamodhatunk. Szextinggelhetünk a párunkkal. Ugyan ez a kifejezés főként a fiatalok körében vált népszerűvé és könnyen átfordulhat online zaklatássá, de párok elfogadottan incselkedhetnek, húzhatják egymást ezzel az erotikus módszerrel.

Érzékiség és szenvedély. Amikor nem csupán levezetjük egy zűrös nap feszültségét, hanem alkalmat teremtünk az együttlétre, amikor megadjuk a módját, akkor felszabadulhat bennünk az erős szenvedély. Van ideje a mély érzékiségnek és a másik újra felfedezésének. Bizonyára emlékszünk még milyen benyomást tett ránk az első együttlétünk során a kedvesünk. Miként térképeztük fel testének minden apró szegletét és csodálkoztunk rá a szépségére, kívánatosságára, kisugárzására. Ismét rácsodálkozhatunk és ismét felfedezhetjük őt. Friss szemmel tekintve rá, hagyhatjuk, hogy egészen magával ragadjon és a felébressze a kezdeti tüzes vágyainkat iránta. Amennyiben kedvére való, meg is oszthatjuk vele, mit imádunk benne. Bókoljunk úgy, mintha most először tennénk, mintha egy bimbózó viszony elején járnánk, vágyakozva és szenvedéllyel.

Figyelmes szerető. Rohanó napjainkban sokat gondolunk magunkra és foglalkozunk magunkkal. Nem könnyű ezt kikapcsolni, olykor meghitt helyzetekben is önző módon reagálunk. Koncentráljunk a másikra és valódi csodában lesz részünk. Adjuk át magunkat neki, és állítsuk a szolgálatába az örömszerzési képességünket. Legyen neki igazán jó. Amint a párunkra fókuszálunk, amint a kedvére teszünk, úgy éljük meg mind erősebben mi is az ő mámorát. Adni akarunk feltétel nélkül és ennek a jutalma, hogy átéljük annak a szépségét, amit adunk. Mellesleg közben valószínűleg mi is megkapjuk, amit akarunk. Önzetlen, gyengéd és figyelmes szeretőként, a testi érintkezésen keresztül kerülünk még bizalmasabb és közelebbi viszonyba a kedvesünkkel.

A szex olyan játék, aminek mind tudjuk mi a vége mégis imádjuk. Legyen ez egy olyan kooperatív játék, ahol mindkét fél nyer. Élvezetet, örömet, gyönyört, szeretetet, egy másik ember odaadását. A jó szeretkezés felszabadító és bensőséges élmény, amely növeli a párok közti elkötelezettséget és érzelmi köteléket. Ahogy ezt Csőgl János megfogalmazta: "Ha a nemi találkozásban nem csupán test a testtel válik eggyé, hanem ember az emberrel, szív a szívvel, lélek a lélekkel, akkor ez sok szép meglepetést, újdonságot, változatosságot rejt magában. Az ilyen nemi együttlét nem pusztán az ösztönös testi vágyak kielégülése, hanem a baráti együttélés, összetartozás csúcsa, ünnepe az egész ember élménye."Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor oszd meg másokkal is a benne foglaltakat. Leginkább a pároddal...
Fotó: Racool studio, freepik